Suomen Komediateatterin näyttämöt ovat toimineet opiskelijateatteriesitysten estradeina jo kahdella vuosikymmenellä - Komediateatteri

Suomen Komediateatterin näyttämöt ovat toimineet opiskelijateatteriesitysten estradeina jo kahdella vuosikymmenellä

Innokkaille opiskelijaryhmille on mahdollistettu ensiluokkaisten esitysten valmistaminen ammattiteatteriympäristössä.

Teatterimme näyttämöt ovat toimineet Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan (Pykälän spex), helsinkiläisen interaktiivista musikaaliteatteria luovan opiskelijateatteriryhmän (Humanistispeksi) sekä Helsingin lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden musiikkinäytelmien (Lääkiksen speksi) estradina.

Speksi on interaktiivista opiskelijateatteria, jonka tyypillisiä ominaispiirteitä ovat tunnettujen tarinoiden uudelleen sovittaminen, ajankohtaisiin asioihin pohjautuva komediallinen sisältö sekä mukaansatempaavat musiikki- ja tanssinumerot. Speksit ovat vanhimpia skandinaavisia opiskelijaperinteitä, jotka teekkarit toivat
ensimmäisen kerran Suomeen.

Yleisö voi ottaa osaa speksiesitykseen huutamalla esiintyjille ”Omstart!” Silloin interaktiivista traditiota kunnioittavat esiintyjät reagoivat huutoon ottamalla äskeiset tapahtumat uudestaan niitä varioiden. Omstart onkin speksissä keskeistä ja se tekee esityksestä poikkeuksellisen hienon yleisön ja näytelmän välisen vuoropuhelun. Yksikään speksinäytös ei ole samanlainen.

Kaikki mitä koet, on opiskelijavoimin luotua. Jokaisen speksin taustalla on valtava määrä opiskelijoita mm. tiedekuntien eri ainejärjestöistä.

Vuonna 2022 alkoi yhteistyö Helsingin Taideyliopiston Talvimusikaali ry:n sekä Stadin Nuorisoseurat ry:n kanssa. Tammikuussa Suomen Komediateatterin Peacock-näyttämöllä saa ensi-iltansa Taideyliopiston talvimusikaali ry:n tuottama LumenTaju. Jännitystarina seuraa päähenkilö Smillan matkaa Kööpenhaminasta Grönlannin jäälakeuksille hänen etsiessä vastauksia kuusivuotiaan Esajaksen mystiseen kuolemaan. Esitys pohjautuu tanskalaisen Peter Høegin samannimiseen romaaniin.

Lumen Taju -romaanista tuli ilmestyttyään kansainvälinen sensaatio. Se sai Skandinavian parhaan rikoskirjan “Lasiavain”-palkinnon ja on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle. Talvimusikaalin laulajat, näyttelijät ja orkesteri ovat Taideyliopiston ja muiden taidekoulujen opiskelijoita, sekä freelancereita.

Lue lisää esityksestä


Seuraava speksiesitys nähdään Peacock-näyttämöllä maaliskuussa.

Nyt myynnissä