KÄSIKIRJOITUSKILPAILU

Suomen Komediateatterin käsikirjoituskilpailu on ratkennut! 


Suomen Komediateatteri julisti vuonna 2016 käsikirjoituskilpailun, jonka tavoitteena oli löytää riemastuttava, komediallinen tai tragikoominen sekä yhteiskunnallisesti kiinnostavaan aiheeseen pureutuva käsikirjoitus. 


Tekstejä saapui määräaikaan mennessä lähes 150 kappaletta. Komediateatterilla tehdyn esikarsinnan jälkeen tuomariston arvioitavaksi eteni kilpailun parhaimmisto. Niistä tuomaristo valitsi yksimielisesti voittajaksi Ville Nummenpään käsikirjoituksen Villiä Hurjempi Pohjola. 
Tuomaristossa tekstejä arvioivat tuottaja-ohjaaja Heikki Seppälä, agentti Markus Pyhältö Agency Northista, näytelmäkirjailija-ohjaaja Tuomas Parkkinen ja Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja Kiti Kokkonen. 


Tuomaristo perusteli päätöstään seuraavasti: 
”Nummenpään teksti on tyylipuhdas komedia. Käsikirjoitus nauratti ääneen. Teos on sketsikomediagenreä edustava pikakelaus pohjoisen maamme historiallisista käännekohdista ja merkkihenkilöistä. Tekstissä kuuluu Monty Pythonin kaikuja ja Kummelin pöhkösuomen yli hilseen menevää havinaa. Käsikirjoituksesta näkyi, että kirjailija tuntee komediakirjoittamisen perinteitä.” 


Kilpailun voittaja on 42-vuotias, riihimäkeläinen Ville Nummenpää. 


”Kun puhelu voitosta tuli, lähti matto jalkojen alta. Minulla oli sketsejä pöytälaatikkoon kertyneenä ja kun luin kilpailusta aloin suunnitella niistä yhtä isompaa kokonaisuutta. Löysin punaisen langan tästä maamme tarinasta. Olen elättänyt itseni perusduunarin hommilla ja salaa olen muusikko. Tämä tuntuu aivan absurdilta. Aiemmin olen kirjoittanut yhden jakson Kimmo-televisiosarjan kolmannelle kaudelle. Nyt tuntuu, että uusi ura on lähtenyt käyntiin. ” Ville Nummenpää summaa. 
Suomen Komediateatteri myöntää Ville Nummenpäälle 10 000 euron palkinnon, lisäksi voittajateos Villiä Hurjempi Pohjola tullaan näkemään teatterin ohjelmistossa. 


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Annika Grahn

Suomen Komediateatteri
Markkinointijohtaja
050 4629660
annika.grahn@suomenkomediateatteri.fi

 

Kirjoita komedia, joka on Suomen hauskin!

 

Suomen Komediateatteri julistaa käsikirjoituskilpailun, jolla etsitään Suomen hauskinta farssi- tai komediakäsikirjoitusta. Komediateatterissa vietetään vuonna 2017 Kotimaisuuden vuotta, jolloin kaikki uudet esityksemme ovat suomalaisten tekstintekijöiden taidonnäytteitä. Oletko sinä yksi heistä?

Kilpailun tavoitteena on löytää riemastuttava, komediallinen tai tragikoominen sekä yhteiskunnallisesti kiinnostavaan aiheeseen pureutuva käsikirjoitus.

Kilpailun voittaja julistetaan 31.1.2017 mennessä.

Palkinto: Paras käsikirjoitus palkitaan 10 000 eurolla ja esitys saa kantaesityksensä Suomen Komediateatterissa esityskaudella 2017-2018. Esityksen lipputuloista maksetaan käsikirjoittajalle 12%:n tekijänoikeuskorvaus.

 

Osallistumisohjeet:

Kilpailu on suomenkielinen. Käsikirjoituksen tulee olla ennen esittämätön. Käsikirjoitukset toimitetaan Suomen Komediateatterille 30.11.2016 mennessä (saman päivän postileima riittää).

Voit lähettää tekstisi joko sähköisesti PDF-tiedostona osoitteeseen teatteri@suomenkomediateatteri.fi tai postitse paperiversiona osoitteeseen Suomen Komediateatteri, Fredrikinkatu 40 A 2a, 00100 Helsinki. Liitäthän mukaan nimesi ja yhteystietosi. Vain yksi käsikirjoitus per osallistuja.

Suomen Komediateatteri saa etuoikeuden voittajakäsikirjoituksen lisäksi toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden käsikirjoitusten esittämiseen. Myös näiden käsikirjoitusten käytöstä ilmoitetaan käsikirjoittajille 31.1.2017 mennessä.

Teatteri pidättää oikeuden olla palkitsematta ketään, jos voittajaa ei löydy.

 
Lisätietoja

Markkinointijohtaja Annika Grahn, annika.grahn@suomenkomediateatteri.fi, p.050 462 9660

 

Suomen Komediateatteri on Ere Kokkosen vuonna 1995 perustama helsinkiläinen ammattiteatteri ja perheyritys jo toisessa polvessa. Suomen Komediateatterin pääasiallinen tehtävä on laadukkaan kotimaisen ja komediallisen teatterin tekeminen. Teatterilla on 2-5 ensi-iltaa vuodessa, joista valtaosa on kotimaisia kantaesityksiä.